2 bud på luksuriøse gaver, der er gode for planeten

2. maj 2020 0 Comments

Det er hyggeligt og dejligt at give og modtage gaver, men samtidig er der ingen tvivl om, at den traditionelle måde at give fødselsdagsgaver ikke er gavnlig for planeten. Der bliver brugt masser af ressourcer og udledt CO2, hver gang et produkt skal produceres.

Men der er masser af måder, du kan giver gaver, der er mere bæredygtige.

Du kan for eksempel vælge at købe brugte ting og give som gave. Og faktisk behøver du overhovedet ikke at gå på kompromis med kvaliteten, selvom du køber en brugt gave.

Luksuriøse, brugte gaver

Tvært imod kan du få mulighed for at give en gave af langt bedre kvalitet, hvis du køber den brugt, fordi prisen for et brugt produkt er lavere, hvormed du får råd til et produkt af større kvalitet.

Det er en hjemmeside som denne et bevis på. Her kan du kan købe brugte ure, for eksempel et Brugt Tudor

En brugt gave er et bæredygtigt alternativ til at købe en tilsvarende gave fra ny. Produktet er nemlig allerede produceret, så på den måde bliver der ikke brugt nye ressourcer og udledt ny CO2, da produktet allerede var produceret i forvejen.

Men derudover kan du altså få endnu mere kvalitet for pengene.

Hvis du er på udkig efter baby- og børneudstyr, er Reshopper en god mulighed, og der er også masser af lækre brands i butikker såsom Børneloppen.

Hvis du gerne vil give tøj, kan du tage et kig på Trendsales eller finde en fin vintagebutik.

Du kan også finde fine bøger og smukke vaser i et antikvariat.

 

Oplevelser af høj kvalitet

En anden mulighed for at give en luksuriøs gave, som samtidig er mere bæredygtig end en traditionel material gave, er at give en lækker oplevelse væk som gave.

Du kan vælge at købe et af de mange oplevelsesgavekort, der er i butikkerne (for et ekstra bæredygtigt valg så bestil det eventuelt på hjemmesiden og kryds af, at du blot ønsker at modtage koden, men uden at det er pakket ind i en gavekortæske).

Her er der for eksempel luksuriøse spaophold, restaurantbesøg med tre-retters middig eller en lille weekendtur til Berlin eller Hamburg.

Hvis din oplevelsesgave skal være bæredygtig, skal du dog huske, at I selvfølgelig ikke skal flyve på vejen ned til jeres getaway. Her er en dejlig togtur gennem de snoede landskaber det rette valg. Men lad dig ikke snyde: Det er faktisk en virkelig hyggelig måde at rejse på! Og for lidt ekstra glimmer på oplevelse, kan I jo vælge at sidde på 1. klasse.