Sådan bør du se på sundhed

1. april 2020 0 Comments

Det er de færreste mennesker der har et godt forhold til ordet \’sundhed\’. De forbinder de ofte med elitegymnaster og andre sportsudøvere eller helseguruer og sjældent som noget de selv er – for man kan jo altid leve lidt sundere? Skære lidt mere ned på kød og plastik og hækle sine egne denimbukser for at mindste vandforbruget.

Hvis det lyder lidt skørt er det fordi at det er det. Sundhed er en af de ting der ikke kan måles og som varierer utroligt meget fra menneske til menneske. Problematikken er at de fleste ser sundhed som en uopnåelig ting som man altid kan blive bedre til eller fokusere lidt mere på.

Sundhed – en subjektiv ting

Det første folk misforstår er at sundhed er subjektiv. Hvis du vejer 140 kilo og har en BMI på en million, er det klart at du vil tænke på 100 kilo og en BMI på en halv-million som noget sund – noget der skræmmer mange andre og bliver opfattet som klart usundt. 

Det hele handler om hvor du står i livet, for der vil altid være sundere og usundere. Problematikken er at folk ikke opfatter det som en balancegang mellem hvor man er og hvor man gerne vil hen men mere som en destination – enten er du sund eller så er du ikke. 

Det får i høj grad folk der faktisk lever sundt til at føle at de selvfølgelig kan og bør gøre mere for at leve sundt, end de allerede gør og det kan få folk til at brænde deres lys i begge ender og i sidste ende ende med at blive demotiveret – sundheds værste fjende.

Andre sider om sundhed:

  1. bedreholdning.dk
  2. engodloebetur.dk
  3. enguidetilsundhed.dk
  4. fitnessbladet.dk
  5. simplebalance.dk
  6. sunde-madvaner.dk
  7. sundesager.dk

Demotivation og sundhed

Fordi sundhed i høj grad er noget der opfattes som upnåeligt bliver mange mennesker enormt trætte af hele tiden at prøve at leve sundere i stedet for at anerkende at de faktisk klarer det rigtig godt. Det fører til demotivation som fører til mindre sundhed – ikke just det man jagtede.

Hvis du selv er i gang med at prøve at leve sundere bør du fastsætte nogle parametre du gerne vil nå (som at blive vegetar eller stoppe med at ryge) og lige klappe dig selv på skulderen når du kommer dertil – eller går du bare fra vegetar til veganer og fra ikke-ryger til anti-ryger – der vil nemlig altid være en ekstrem, det handler bare om at kunne være tilfreds der hvor du nu engang er i livet.