Gode råd til en bedre økonomi

3. marts 2020 0 Comments

En sund, robust privatøkonomi giver ro på bagsmækken og flere muligheder for at realisere dine drømme, hvadenten det handler om f.eks. huskøb, en særlig rejse med familie eller venner eller en opgraderet bil. Dog kan der opstå udgifter, som opsparingen ikke er stor nok til at dække, f.eks. i form af hvidevarer, der går i stykker, skader på indbo og andre genstande. I den forbindelse kan du hurtigt og nemt låne og få dækket udgiften: Kviklån

I det følgende kan du læse en række gode råd til en bedre, sundere økonomi:

Skovbohjort Advokater kan hjælper med rådgivning ved køb af fast ejendom

1. Hold budgettet og opdater det løbende

En sund økonomi kræver planlægning og en vis disciplin. Det kan f.eks. være en stor fordel at få lagt et budget over de faste udgifter til husholdning, tøj, fritidsinteresser, TV, mobil og abonnementer. Hvis du har et klart overblik over dine udgifter, er det nemmere at overskue om budgettet er passende eller for stramt – og derefter justere det. Prøv at tjekke jævnligt om budgettet passer med virkeligheden, og juster det efterfølgende. Du kan bruge din netbank til at få overblik over indtægter og udgifter og sammenligne tallene med budgettet. 

2. Hav en buffer eller opsparing

Selvom budgettet stemmer og er opdateret, kan der sagtens dukke udgifter op ud af det blå, f.eks. til tandlæge, mekaniker, reparationer i hjemmet. Sæt en lille portion penge af på en bufferopsparing hver måned, så du kan dække udgifterne nemt, når uheldet er ude. Hvis opsparingen er for lille, kan du også låne: Kviklån

3. Er din løn god nok?

Lønnen er en væsentlig faktor mht. økonomien. Du kan f.eks. undersøge, om der er forskellige tillæg du kan få i forbindelse med dit arbejde. Tjek lønstatistikker og sammenlign med den løn du får: Er din løn fulgt med udviklingen? Du kan også få hjælp af en fagforening til at tjekke din løn og gå i dialog med arbejdsgiveren. 

4. Kan du tage ekstra arbejde?

Hvis økonomien er meget presset, kan det betyde, at du ikke har penge nok til at få budgettet til at række. Det kan være en god ide at overveje, om der er ekstra arbejde, som du f.eks. kan udføre over PC eller via telefonen. 

5. Overvej dit behov inden du køber

Er du typen, som tager i supermarkedet og køber præcist det der står på sedlen? Så kan du klappe dig selv på skulderen. Men hvis du derimod gerne putter ekstra i indkøbskurven, kan det være en god ide at ændre lidt på rutinerne, når du køber ind: Når du står med en vare, som ikke er et planlagt indkøb, kan du prøve at spørge dig selv: Har jeg VIRKELIG brug for varen? Hvis du er i tvivl, så læg varen på plads. Overvej til næste dag, og stil dig selv det samme spørgsmål. 9 ud af 10 gange finder du ud af at du nok ikke har behov for varen.