Fordele ved Anpartsselskaber

16. marts 2020 0 Comments

Hvis du står som nyudklækket innovator med en forretningsidé der simpelthen bare er for god til ikke at jagte, så er der gode chancer for at du står og er lidt usikker på, hvilken slags erhvervstype du bør gå med. 

Der findes et hav af forskellige erhvervsformer derude og det er virkelig værd at kende forskellen, da du potentielt set kan tjene en ekstra skilling ved at vælge den type der er bedst til netop din forretningsidé.

Forskellige typer erhverv

Du har dit enkeltmandsvirksomhed, som er virkelig god til hobbyforretninger som du også tjener penge på. Enkeltmandsvirksomheder er utroligt nemme at åbne og derfor vælger mange også at gøre det, hvis de går med en lille sidegesjæft der ikke udgør hele deres økonomi.

Du har dit I/S, som står for *. I/S\’er er fuldstændigt det samme som enkeltmandsvirksomheder, der er bare mulighed for at være flere ejere. Det er godt hvis man eksempelvis er et meget lille bryggerlaug bestående af nogle kammerater. 

Der er ApS\’et, som du kommer til at kunne læse mere mere om herunder.

Og så er der selvfølgelig A/S, som står for aktieselskab. Disse selskaber skal have aktiver for over 500.000 kroner, for at kunne blive et A/S. 

Fordele ved ApS

ApS\’er er nok dem der er allerflest af i Danmarkinteressentselskab og det er ikke uden grund. ApS\’er har en lang række klokkeklare fordele der ikke er til at overse i erhvervsverdenen. 

Den første store fordel er at du har det der hedder begrænset hæftelse, hvilket minimerer risikoen i din private økonomi. Hvis din virksomhed eksempelvis ender med at genere et underskud på grund af en tastefejl til en leverandør, så kan leverandøren ikke komme og kræve noget fra din private økonomi.

Den næste store og bestemt mærkbare er at ejere ikke hæfter solidarisk. Det er i høj grad med til at skabe mindre konflikter i ejerstaben – da der ikke er nogen der har chance for at miste sin private økonomi.

Den sidste og utroligt vigtigte fordel der er ved et ApS er at du har mulighed for at få kapitalejere og dermed investeringer fra forskellige investorere. Du kan altså sælge anparter af dit Anpartsselskab og opnå investeringer den vej igennem. Det er et utroligt godt kort at have på hånden, når det kommer til forhandlinger med forskellige investorer. 

Hvis du er i tvivl om hvilken selskabstype der er rigtig for dig, kan du sparre med din advokat.