To tips til at dæmpe stress

7. februar 2020 0 Comments

Stress er noget de fleste går med på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det behøver ikke være full-on stresset, hvor du har blod i din afføring og konstant hjertebanken og angst. Det kan sagtens bare være at din studiegruppe, skole eller overordnede har presset dig tilstrækkeligt længe, og at du nu virkelig begynder at mærke at det ikke er sundt for dig, men hvad helt præcist bør du gøre? Både din studiegruppe, skole, arbejdsgiver, venner og familie forventer ting af dig. De forventer at du leverer som aftalt, hver gang. 

Hvis overstående eksempel lyder lidt hårdt, så er det fordi at overdrivelse fremmer forståelsen. Landet ligger ikke sådan at de fleste mennesker går med overstående symptomer, men mange er på vej der hen. Vi lever nemlig i en kultur hvor folk bliver belønnet utrolig godt for at kunne piske dem selv og deres tid væk med arbejdsopgaver og ekstra fag og så videre. Præstationskulturen er for mange ligeså givende som den for nogen er altødelæggende. Derfor har jeg sammensat to gode råd til at sætte en dæmper på den stressede hverdag – du har uden tvivl fortjent en pause. 

  1. Nyd de fritidsaktiviteter som du kaster dig ud i
    Uanset om det drejer sig om børnepasning, basket ball eller kunsten i at lægge en god og spot-on make-up. 

    Folk der er stresset eller på randen til det, har svært ved at nyde fritidsaktiviteter som ikke får dem videre i processen. Processen er nemlig alfa og omega for folk med fart på – de kan ikke klare hvis det står stille – hvilket også forklarer hvorfor enormt mange iværksættere synes at en arbejdsuge på 70-80 timer er fuldstændig normalt, og hvorfor de selvsamme iværksættere er at finde til stresskurser et par år efter.

    Du brænder dig selv i begge ender ved at rende så stærkt hele tiden, nyd pausen. 

  2. Massage – måske er det din stress knækkende kode.
    Stresscoaching og massage for at forebygge stress er noget der uden tvivl er blevet mere moderne inden for de sidste 10 år. Massage er for mange den tvungne pause, hvor det eneste formål er at ånde op og løsne op – ikke noget travle konkurrence erhvervsmennesker ellers har meget tid til. Hvis du er en rigtig skjortekriger som bruger alle dagens lyse timer på at komme videre med din agenda, så husk massagepausen, det er både sundt for kroppen og sjælen med et åndeligt hvil engang imellem.