To gode råd til hvordan du sætter rammerne om dit vægttab

31. januar 2020 0 Comments

Det er ikke altid til at sige hvad den bedste slankekur for netop dig og din krop er. Det er desværre en af ting til og en af de tilfælde, hvor genetik har utroligt meget at sige. Men betyder det at du så bare bør give op og overlade resten af dit liv til den genetiske roulette – ikke just. 

Selvom slankekure, fitnessrutiner og sunde spiservaner måske virker lidt som en jungle ved første øjekast, så er der nogle klare retningslinjer der i hvertfald ikke er usunde for dig på bundlinjen – og dem kaster vi lys over herunder, for det er faktisk ikke så svært, som du måske går og tror. Du finder to gode råd, til at komme i gang med din slankekur eller dine fitnessmål herunder

 1. Mad er det bedste fundament du kan sætte for både slankekure og nye fitnessvaner.
  Og det er noget man hører både i fitnesscenteret, i løbeklubben og på diverse sundhedsforummer online – og det er så sandt som det er sagt. 

  For at sætte det bedste eksempel, bør du forestille dig at din krop er en bil og at maden du putter i din krop er benzinen. Putter du dårlig benzin på din bil, vil den heller ikke køre tilnærmelsesvis ligeså langt på literen som hvis du havde valgt en god slags benzin. 

  At få sunde madvaner kræver en længere omstilling, det er ikke bare noget du kan gøre, ved at smide alle dine usunde madvarer ud – det er også derfor hurtige slankekure der lover at du taber 25% af din kropsvægt på tré dage som regel ikke holder i længden. At lære at lave sundt og nærende mad er noget der kræver tid, da mange ofte skal ud og investere i nye krydderier, lære nye råvarer og opskrifter at kende og sætte sig ind i hvad det helt præcist er, der defineres som sund mad. 

 2. Cardio er din bedste ven, for det hele handler om kalorieunderskud.
  Og meget modsat traditionel bodybuilding, hvor man ikke forbrænder specielt mange kalorier, forbrænder man en del mere ved pulstræning – også kaldet cardio. 

  Landet ligger bare sådan, at når de fleste hører cardio er det eneste der popper op i deres hoved at løbe – og det er ikke helt rigtigt. Der er nemlig mange former for cardio, der kan være en del sjovere end at give løbebåndet tæsk. Du kan sjippe, svømme, ro kajak, spille squash eller basket – der er næsten kun fanasien der sætter grænser.