Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Parfume dampdestillation

Sundhed og velvære Personlig pleje
Parfume dampdestillation

Dampdestillation er en proces, som man har kendt til i flere tusinde år, men det var den arabiske læge og filosof, Avicenna, der perfektionerede processen i det 10. århundrede. Strukturen af det materiale, der skal forarbejdes, må tages i betragtning for at sikre, at man bevarer de olier, som let kan fjernes under processen: for eksempel gælder det for mosser, at de blødgøres gennem sprøjtning med vand, træ rives fint, frø knuses, mens blade og blomster ikke, på forhånd, behøver forberedelse, fordi de celler, der indeholder olierne, har meget tynde vægge, og olierne kan meget nemt trækkes ud.

Det givne råmateriale placeres på et ophængt gitter, mens der er vand under gitteret i kar. Vandet bringes i kog og bliver til damp. Varmen og dampen stiger opad, og passerer gennem råmaterialet, der er spredt ud på gitteret. Dampen åbner oliecellerne i råmaterialet, hvorefter olien indfanges i dampen, som passerer ud gennem en flaskehals i retning af en kondensator. Da olie og vand ikke kan blandes, vil dampen vende tilbage til flydende tilstand, og vand og olie er igen adskilt. Den resulterende olie er kendt som æterisk olie. Vandet, der vil bevare et lille spor af duft, er kendt som blomster vand. De to mest kendte former for blomstervand er rosenvand og orange blomstervand.Dampdestillation er en proces, som man har kendt til i flere tusinde år, men det var den arabiske læge og filosof, Avicenna, der perfektionerede processen i det 10. århundrede. Strukturen af ??det materiale, der skal forarbejdes, må tages i betragtning for at sikre, at man bevarer de olier, som let kan fjernes under processen: for eksempel gælder det for mosser, at de blødgøres gennem sprøjtning med vand, træ rives fint, frø knuses, mens blade og blomster ikke, på forhånd, behøver forberedelse, fordi de celler, der indeholder olierne, har meget tynde vægge, og olierne kan meget nemt trækkes ud.

Det givne råmateriale placeres på et ophængt gitter, mens der er vand under gitteret i kar. Vandet bringes i kog og bliver til damp. Varmen og dampen stiger opad, og passerer gennem råmaterialet, der er spredt ud på gitteret. Dampen åbner oliecellerne i råmaterialet, hvorefter olien indfanges i dampen, som passerer ud gennem en flaskehals i retning af en kondensator. Da olie og vand ikke kan blandes, vil dampen vende tilbage til flydende tilstand, og vand og olie er igen adskilt. Den resulterende olie er kendt som æterisk olie. Vandet, der vil bevare et lille spor af duft, er kendt som blomster vand. De to mest kendte former for blomstervand er rosenvand og orange blomstervand.