Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Lakering af negle

Sundhed og velvære Personlig pleje
Lakering af negle

Trin 1 – neglefil: placer din neglefil direkte under en negl, så den er mellem huden og undersiden af din negl. Træk neglefilen i én retning på tværs af neglespidsen i korte, skarpe strøg. For et mere afrundet look, før da neglefilen i mere runde bevægelser fra neglerod til neglespids. Du må kun føre filen i én retning og ikke frem og tilbage. Fil indtil du har nået den ønskede længde og form.

Trin 2 – neglebånd: Du kan enten bruge et specielt produkt til blødgøring af neglebånd eller almindelig bodylotion (tip: lotion fungerer bedst efter iblødsætning eller bad). Påfør lotion på dine neglebånd og gnid dem ind med din pegefinger, indtil du forsigtigt har gnedet dine neglebånd tilbage.

Trin 3 – vask og forberedelse: Når du er færdig med bearbejdningen dine neglebånd, vask da dine hænder og skrab eventuelle rester af snavs/smuds omkring dine neglebånd og under din negl væk med filen.

Trin 4 – underlak: Støt den pågældende fingernegl med tommelfingeren (hvis du udfylder din tommelfingernegl, støt da din tommelfinger med langfingeren). Påføring af underlak starter ved neglebåndet. Tryk let med børsten så den breder sig ud over neglen ned mod spidsen. Arbejd altid fra venstre til højre på dine negle. På denne måde er du sikker på, at du ikke overser nogen områder af neglen.

Trin 5 – vælg din farve: Dette er den sjove del! Find din stil og dit udtryk og vælg en farve der passer. Der er et kæmpestort udvalg. Diskrete farve, stærke farver, transparente farver, opake farver eller måske farver med glimmer og andre effekter. Bare slå dig løs!

Trin 6 – forbered børsten: Dyp børsten i flasken med neglelakken. Træk børsten op af flasken mens tørrer børsten af på kanten af flasken. Uden at dyppe børsten igen skal du langsomt tørre børsten af på den anden side. Anvend et fast tryk så børstens hår spredes lidt. Fortsæt med at trække børsten hele vejen ud af flasken, mens du tørrer malingen på kanten.
Målet er at samle neglelakken på spidsen af den ene side af børsten. Det kræver øvelse, men det er den hemmelige ingrediens til professionelt velplejede negle!

Trin 7 – første lag: Støt den pågældende finger med tommelfingeren. Start ved neglebåndet mens du bruger spidsen af børsten til din negl. Tryk ned så børsten spredes og trække børsten ud til spidsen af din negl. Igen arbejder du fra venstre mod højre for at få et jævnt lag.

Trin 8 – andet lag: Efter påføring af første lag på dine negle på begge hænder kan du begynde med det andet lag.
Gentag trin 6 og 7

Trin 9 – forsegling af neglespidserne: Efter påføring af det andet lag lak skal tage børsten med en lille smule lak på og forsigtigt trække den langs kanten/spidsen af hver negl. På denne måde forsegles lakken og dette forlænger holdbarheden af din manicure.

Trin 10 – overlak: Gå frem efter trin 4, når du påfører din overlak. Det kan anbefales at investere i en hurtigttørrende overlak, for intet er mere frustrerende end tilbringe hele aftenen med at puste på neglene blot for at vågne op næste morgen med dyneaftryk i neglelakken!