Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Elektriske tandbørster: El tandbørste fra Braun, Oral-B og Philips scorer højst

Sundhed og velvære Personlig pleje
Elektriske tandbørster: El tandbørste fra Braun, Oral-B og Philips scorer højst

Mange af kan huske at vi fik at vide af skoletandplejen at det er bedst at bruge bløde, roterende bevægelser med tandbørsten, når vi børster tænder. Det er bare de færreste af os der gør, som tandplejeren sagde dengang. En elektrisk tandbørste er naturligvis designet i samarbejde med tandlæger, og derfor har selvsamme tandlæger selvfølgelig sørget for at den elektriske tandbørste børster med roterende bevægelser. Mange trykker også for hårdt med deres tandbørste, når de børster eller bruger simpelt hen en tandbørste der er for hård. Den elektriske tandbørstes børstehård er meget bløde og opvejer dette ved at kunne lave ti gange så mange roterende bevægelser i minuttet end en manuel tandbørste. Det kan forhindre forværring af følsomme tandhalse, som den manuelle tandbørstning har resulteret i, fordi den, med sine hårde børster, har skubbet tandkødet tilbage.

Der er mange, som holder fast ved deres manuelle tandbørste, fordi det er den billigste måde at børste tænder på. Men det behøver ikke koste flere tusinde at købe en el tandbørste. Den kan faktisk købes relativt billigt. De mindre kendte mærker, eksempelvis ’discountmærket’ Melissa, fører produkter til et par hundrede kroner. De kendte mærker som Braun og Oral-B kan også købes fra omkring en plovmand og opefter. Desuden er der et stort udvalg af børstehoveder til de kendte mærker, som de meget billige mærker ikke har. Du kan også være uheldig, at du skal lede lidt efter nye børstehoveder, hvis du køber et ukendt mærke, hvor du kan finde de kendte mærkers i de fleste supermarkeder.

Der er blevet lavet utallige tests af elektriske tandbørster, og Braun, Oral-B og Philips scorer generelt højt i disse tandbørstetests. Man kan også få en elektrisk tandbørste til børn. For eksempel har Braun lavet en eltandbørste til børn med Mickey Mouse, som koster omkring 400 kroner (se elforretningen.dk). Det kan være en sur pligt at få børstet tænder for os alle og specielt børnene kan være en kamp. En elektrisk tandbørste kan muligvis gøre tandbørstningen sjovere og dermed nemmere. De fleste tandlæger er enige om, at den elektriske tandbørste rengør tænderne bedre end en manuel tandbørste. På den måde kan den elektriske tandbørste hurtigt tjene sig ind på udeblivende tandlægeregninger.