Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Billig parfume - Parfumedufte fra bl.a. Matas

Sundhed og velvære Personlig pleje
Billig parfume - Parfumedufte fra bl.a. Matas

Om de forskellige udgaver som dine dufte findes i – ex. parfume eller eau de toilette. Hvad er forskellen? Den samme duft kan komme i en række forskellige former

Er du forvirret over forskellen mellem parfume, eau de cologne, eau de toilette og de andre former din favorit duft findes i?
Ordet "parfume" i sig selv stammer fra det latinske per (igennem) og fumare (røg) – så måske det er ikke så overraskende emnet er en smule tåget!
Når foråret melder sin ankomst, så kan du være på udkig efter noget lidt lysere end den duft, du bruger i de koldere måneder. Hvert parfumehus bruger deres egen terminologi og kategorier til at klassificere deres parfume i henhold til koncentrationen af de essenser eller aromatiske olier, som de indeholder, men følgende bør give dig en generel idé om, hvad det er, du køber:

Eau de Cologne: I den laveste end mht. koncentration, finder vi eau de cologne. Generelt indeholder denne form for duft omkring 7 % essens. Den er sødmefyldt og forfriskende i varmt vejr, og fordi den ikke holder så længe, kan du ofte sprøjte dig med den direkte på huden. Eau de cologne bliver gerne solgt i store størrelser på op til 200 ml, og ofte i form af en spray.

Eau de toilette: Eau de toilette kan indeholde op til omkring 10 % aromatisk essens. De øverste noter – den første duft, som frigives af en parfume – er dominerende, hvilket gør det forfriskende, når det anvendes, og det fordamper og forsvinder ret hurtigt. Eau de toilette og eau de cologne er de mest populære former, i hvilke duft sælges, og er særligt egnet til sommertiden. Eau de toilette-udgaven af din duft vil næsten altid være et billigere alternativ til eau de parfum.

Eau de parfum: Efter at de øverste noter er svundet bort, tager de midterste noter, eller hjertenoter, af en parfume, mærkbart over. Dette er kendetegnet for eau de parfum, hvilket gør den perfekt til at sprøjte i hår eller på tøj. Vær dog forsigtig med sarte stoffer som silke, da der kan komme pletter. Koncentrationen af olier er på over 15 % og kan undertiden nå så højt op som 20 %. Da den er mindre intens end parfumeekstrakt, er den også lidt billigere, men duften varer normalt længe og sælges i små størrelser.

Parfum: Også kaldet parfumeekstrakt eller extrait. Dette er den dyreste udgave af enhver duft; det er også den smukkeste på grund af hele symfonien af top-, hjerte- og basenoter, som duften udskiller over en periode, mens du har den på. Dette skyldes den høje koncentration af essenser. Parfume påføres direkte på huden og gerne der, hvor du kan mærke pulsen – indersiden af håndled, bag ørerne og på halsen. Den gennemsnitlige koncentration af essensen i en parfume er 25 %, hvilket gør den til den mest holdbare af alle duftkategorier. Kun en lille mængde er nødvendig, hvilket også kan mærkes på de størrelser, som parfumes sælges i.