Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Lav perfekt tennisserv med ketcher på en tennisbane

Sport Boldsport
Lav perfekt tennisserv med ketcher på en tennisbane

Med disse tips kan du spare penge på tennisundervisning.

Det kan være hårdt at serve en tennisbold, men hvis du følger disse råd, så vil det hjælpe dig med at opnå en mere nøjagtig og mere kraftfuld tennisserv.

Hold tennisketsjeren i et kontinental-greb. Et kontinental-greb betyder, at du skal holde om ketsjeren på en måde, så den står vinkelret på jorden og sørg for at din pegefinger er strakt ud og følger ketsjerens håndtag.

Din venstre fod skal pege skråt over mod den modsatte banehalvdel og din højre fod skal være parallel med stregen på din banehalvdel.
Kast tennisbolden mod jorden et par gange for at få en fornemmelse for bolden og tennisbanens underlag og struktur. Dette kan variere alt efter om tennisbanen er på græs, grus eller andet.

Før tennisbolden op til den flade ketcher, som forberedelse til serven. Derefter kaster du bolden op i luften så den følger kroppen akse over hovedet. Kast bolden så den når ca. 3 meters højde.

Når du har kastet bolden, skal du læne dig let tilbage og lægge din vægt på det bagerste, højre knæ. Din krops akse skal have en vinkel på omkring 20 ° i forhold til jorden. Du kan bøje let i begge ben, men din vægt skal være koncentreret på det højre knæ. Før ketsjeren bagud med albuen bøjet. Albuen skal være bøjet i en 70 ° spids vinkel i forhold til jorden. Grebet om ketsjeren skal være så løst og afslappet som muligt.
Begynd den svingende bevægelse mod bolden, når bolden begynder at falde mod jorden. Det ideelle sted for kontakt mellem bold og ketcher, er når din arm er fuldt udstrakt. Kontaktpunktet skal være foran din krop i en vinkel på omkring 110 ° i forhold til jorden. På dette tidspunkt kan den arm, du kastede bolden med, komme med i bevægelsen. Dette kan virke ligegyldigt for serven, men det kan i høj grad påvirke din tennisservs hastighed. Alt imens du begynder at svinge ketsjeren fremad mod bolden, skal du også begynde at flytte din vægt fremad. Når ketsjeren rammer bolden, bør din vægt være helt fremme på det forreste ben.
Øjeblikket efter at du har ramt bolden, skal du gøre det, der kaldes pronation. Pronation er kunsten at gøre et lille drej med håndleddet for at give bolden et ’topspin’. Det kan virke meget svært at lære, men med lidt øvelse vil du lære at mestre det, og så finder du ud af at din serv bliver bedre.

Før svinget igennem ketsjeren slutter ud for dit knæ. Sørg for at din arm er fuldt udstrakt, så får du det bedste resultat. Samtidig med at du fører dit sving igennem, tager du et skridt frem på banen. Dit første skridt bør være med din højre fod i samme retning som din serv. Brug din krops fulde momentum, når du skal positionere dig på banen.
Brug det momentum, som du har opnået fra dit første skridt til at føre din venstre fod frem og anbring den ud for din højre fod. Formålet med denne bevægelse, er at forberede dig til den returnerede bold, hvis det er nødvendigt.