Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Materialetyper til tennisketsjere - De billigste og dyreste

Sport Boldsport
Materialetyper til tennisketsjere - De billigste og dyreste

Syntetiske strenge
Syntetiske strenge er de mange typer af strenge, der ikke er lavet af ægte tarm, og som bliver fremstillet til at give spillerens ketsjer forskellige egenskaber såsom holdbarhed, spin, føling, kraft m.m. Syntetiske strenge kan klassificeres på følgende måde:

Nylonstrenge
Nylon er et godt all-round materiale. Det er basismateriale og gennemsnitligt det mest populære strengvalg inden for tennis. Det er tilfældigvis også et af de billigste. Nylon har en god holdbarhed og holder fint på spændingen. En god streng når du søger efter kraft i ketsjeren og kontrol over bolden.

Polyester & kevlar
Denne kategori er for dem, der ønsker meget holdbare strenge. Du skal forvente hårdere slag med ketsjeren mod bolden – specielt med kevlar. Kevlar er ekstremt holdbart og holder spændingen utrolig godt. Det anbefales ikke at have strenge udelukkede af kevlar. Til gengæld findes der hybridstrenge, hvor kevlar indgår, og som er rigtig gode. Polyester behøver ikke at være begrænset til hybridstrenge, og holder rimelig godt på spændingen.

Multifilament
Multifilamentstrenge er de bedste strenge efter tarmstrenge. De scorer generelt bedst på spilbarhed - holdbarhed, kontrol, kraft, spænding og de er skånsomme mod armen. Når multifilamentstrenge slides, så kan de blive flossede. Det kan være et argument for at vælge et andet materiale, hvis dette vil irritere dig. Med alle side gode egenskaber, er multifilamentstrenge også det dyreste materiale, næstefter tarm.

Tarmstrenge
Tarmstrenge lavet af tarme fra køer i en kompliceret proces. Det er denne proces, der gør tarmstrengene til det dyreste materiale, som man kan fremstille strenge til tennisketsjere af. Tarmstrenge er meget populære blandt professionelle tennisspillere på grund af deres elasticitet og livlighed. Tarmstrenge holder også godt på spændingen – hvor stramt strengede er spændt i ketsjeren. Hvis du spiller tennis som hobby, som fritidsaktivitet eller som motionsform, så kan tarmstrenge ikke anbefales. Prisen for strengene er for høj, og syntetiske strenge kan sagtens opfylde dit behov. Tennisketsjere med strenge af tarm, skal også ofte have nye strenge, for tarm er ikke særlig holdbart. Desuden er tarmene meget følsomme over for fugt.