Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Billån uden udbetaling og skjulte gebyrer

Økonomi Lån
Billån uden udbetaling og skjulte gebyrer

Når du gerne vil købe en bil og samtidig er på udkig efter et billigt billån, så er der, som udgangspunkt, to ting du skal gøre. For det første skal du lære forkortelsen ÅOP at kende. ÅOP står for årlig omkostning i procent - af lånet. Dette procenttal fortæller dig, hvor dyrt lånet egentlig er, når alle udgifter i forbindelse med billånet medregnes. Ifølge FDM er der mange bilforhandlere, som lægger høje gebyrer oven i billånet, som man måske ikke umiddelbart tænker over. Gebyrerne ligger oftest mellem 2000 og 6000 kroner. Disse gebyrer og andre høje udgifter vil afspejle sig i ÅOP. Mange netsider der tilbyder billån har også en billånberegner, som kan give et overslag over de samlede udgifter i forbindelse med lånet. Her skal du oplyse forskellige ting om bilen, blandt andet bilens årgang, ønsket løbetid for lånet og bilen pris.

For det andet skal du undersøge markedet, så at sige. Når selskaber, såsom førnævnte FDM og eksempelvis magasinet Penge, råder dig til dette, så menes der, at du skal indhente tilbud fra flere forskellige låneudbydere. Præcis som du gør, når du skal have tilbud på enhver anden opgave eller produkt. Langt de fleste banker vil gerne give dig et billån. Derfor kan du starte med at kontakte din bank, så du kan få det første tilbud i hus. Når du har flere tilbud hjemme, så kan du jo sammenligne. Blandt nogle af de billigste pengeinstitutter, der gerne vil give gode billån er Diba og Swedbank.

Tilbuddene er også rigtig gode at have i baghånden, hvis du vil låne pengene hos bilforhandleren. Du kan bruge tilbuddene til at forhandle om udgifterne i forbindelse med billånet, når du står overfor sælgeren. Desuden er der stor konkurrence blandt bilforhandlere - både mht. salg af biler og formidling af lån. Konkurrence kan som bekendt betyde gode priser, og det skal du udnytte. Sidst men ikke mindst skal du udnytte bilforhandlerens iver efter at låne dig pengene til bilen. Han får nemlig, i de fleste tilfælde, provision, når han formidler et lån til dig. Det er værd at prøve, for du kan sandsynligvis få noget rabat på dit billån.
En af de billigste muligheder for billån er hos et realkreditinstitut. Det er muligt for dig, som ejer din bolig, såfremt der er friværdi i ejendommen. Man kan nemlig låne til bilkøb i husets friværdi.

Uanset hvor og hvordan du tager dit billån, så gælder det, at du skal overveje, hvor længe du vil have den bil, du er lige ved at købe. På den måde sikrer du dig, at lånet ikke løber længere end du ejer bilen.

Endelig er det naturligvis også en mulighed for dig at tage hurtigt lån til bilen hos eksempelvis Ikano Bank, GE Money Bank eller L’easy. Her er der dog tale om de såkaldte forbrugslån, der hverken kræver udbetaling eller sikkerhed i bilen. Her på redaktionen vil vi gerne viderebringe eksperternes råd omkring disse forbrugslån; du bør overveje andre lånemuligheder først, således at de er den sidste udvej. Blandt andet renterne på disse lån er ofte skyhøje, så vær opmærksom.

Hvis du vil vide mere om gode og billige billån, og hvis du mangler værktøjer, som kan hjælpe dig med at sammenligne og navigere blandt de mange tilbud om billån, så besøg Samlino.dk. Her finder du guides, ordlister, FAQ omkring billån samt sammenligningsservices, som kan hjælpe dig med at tage den rigtige beslutning.