Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Ikea lagener til en god pris

Møbler Tilbehør
Ikea lagener til en god pris

Kan du huske dengang, hvor lagener var noget, der var lavet af hvid bomuld? Hvis du kan, så er du nok også overrasket over, hvor mange muligheder der er på markedet nu. Du kan vælge farve, stil og mønster til dit soveværelse med det nyeste sengetøj. Læs her hvad du skal gøre og vide, før du går på udkig efter nye lagner.

Mål din seng
Der findes enkeltsenge, trekvartsenge, dobbeltsenge og endda kingsize senge. Men vidste du, at der ikke er nogen fast standardmåling til senge med disse navne? Målingerne er som regel temmelig ensartet fra producent til producent, men der kan forekomme variation. Så før du går på indkøb, er det en god ide at måle din seng omhyggeligt, og noter dig og målene fra top til bund, fra side til side samt tykkelsen af madrassen. Nogle er bredere end andre og nogle er længere. Vær sikker på at du ved præcis, hvilket mål, du har brug for, når du handler.

Vælg din butik
Store varehuse fører både mærkevare-lagener og deres eget mærke, de og tilbyder en bred vifte af farver, kvalitet, mønstre og priser. Du har måske en specialbutik nær dig, der har flere luksuslagener eller måske dekorerede eller broderet lagner. Du kan også vælge at handle på nettet, hvor mulighederne er næsten uendelige. Hvis du har noget bestemt i tankerne, så led efter den billigste butik. Men hvis du blot leder efter basislagener, så kan du finde gode, billige lagener i eksempelvis Jysk, Ikea eller Coop. Disse varehuse har også andre mærker og kvaliteter.

Trådtæthed i lagener
Din forhandler kan oplyse dig om trådtætheden i de lagener, som han har på hylden. Trådtætheden er et tal, der angiver antallet af tråde på én tomme (ca. 2,5 cm) i begge retninger i vævningen. Jo højere tallet er, jo bedre kvalitet er lagenet som regel. Men vær på at en høj trådtæthed også kan indikere, at de enkelte tråde er tyndere og derfor ikke giver lagenet bedre kvalitet. For at opnå den bedste holdbarhed og den blødeste følelse kan du, som tommelfingerregel, gå efter en trådtæthed på 250, men ikke lavere end 175.

Bomuld/bomuldsblandinger, flannel, silke eller satin
Du må gerne forkæle dig selv lidt, når du køber lagener. Vælg den bedste kvalitet, du har råd til. Du tilbringer trods alt omkring 8 timer i døgnet oven på dem! Bomuld er det mest populære lagenstof, men nogle mennesker foretrækker bomuldsblandinger, der krøller mindre. Til de kølige vintre er flannel er hyggeligt og behageligt. Hvis det skal være mere luksuriøst, kan du vælge satin, silke eller microfiber. Du kan købe et par pudevår i forskellige stilarter og se, hvilke du bedst kan lide, hvordan de føles at sove på, og hvordan de reagerer på vask. Derefter kan du beslutte, om du vil have lagener i samme materiale.

Kontroller lagenets mål
Du kender nu de nøjagtige mål på din seng. Derfor skal du huske at kontrollere den nøjagtige størrelse på lagenerne. Vær sikker på at lagenet er dybt og bredt nok til din madras. Husk at mange lagener vil krympe op til 7% i første vask.

Køb flere lagner end du behøver
Hvis du har brugt en masse tid på at beslutte, hvilke lagener du vil købe, så spar dig selv for at gøre hele processen om igen snart. Du bør overveje, om det ikke er en god ide at købe to eller tre lagener, når du har fundet din favorit.
 
Tjek vaskeinstruktioner
Silkelagener er sensuelle og vidunderlige, men har du overskud til at få dem renset hver uge? Og har du råd til det? Vær sikker på, at du kan pleje dine nye lagner den måde, som producenten anbefaler. De vil holde længere, og hvis du har nogen problemer med dem, så er reklamation langt lettere, hvis du har fulgt alle anvisninger.