Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Kaffe fra Peter Larsen og Merrild

Mad og drikke Varme drikke
Kaffe fra Peter Larsen og Merrild

Kaffe er en populær drik, men eftersom Danmark ikke ligefrem er det ideelle land for kaffedyrkning, er her nogle informationer om kaffe.

Hvor stammer kaffen fra?
Kaffe stammer fra træer, som beskæres i kort tid under dyrkning. Træerne kan blive mere end 30 meter høje. Kaffebønnerne starter som hvide blomster og træet er dækket af mørkegrønne, voksagtige blade, som vokser overfor hinanden i par.

Hvor vokser den?
Kaffebønner vokser langs kaffetræets grene. Det tager næsten et år for kaffebønner om at modne. Eftersom kaffe vokser i en kontinuerlig cyklus, er det ikke usædvanligt at se blomster, grønne frugter og modne frugter samtidigt på det samme træ. Kaffetræer kan leve helt op til 20 til 30 år, og er i stand til at vokse i en bred vifte af klimaer, så længe der ikke er nogle barske udsving i temperaturen. Det optimale klima for kaffedyrkning er overskygget vejr, milde temperaturer og masser af regn.

Kaffens slægt
Kaffenslægten har sin rod i en plante ved navn Coffea. Slægten blev først beskrevet i det 18. århundrede af en Svensk botaniker ved navn Carolus Linné. Der er over 30 arter af kaffetræer.
I den kommercielle del af kaffe industrien, er der to kaffe sorter, som er særdeles populære. Arabica og canephora, som også går under navnet robusta.

De mest populære kaffemærker Danmark
I Danmark bliver der drukket mange kopper kaffe. Nogle af de mest populære mærker er Merrild og Peter Larsen. Merrild kaffe fordi den er rund og mild i smagen og Peter Larsen fordi dette brand byder på spændende kaffe fra alle verdens hjørner og ikke mindst stærk espresso kaffe.

Den første kaffe
Arabica kaffen var den første kaffesort det blev dyrket. Arabica kaffe nedstammer fra kaffetræer i Etiopien. Kaffen fra disse træer er mild, fin og aromatisk og den udgør ca. 70 % af verdens kaffeproduktion.