Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Forskel på kulgrill (f.eks. kuglegrill) og gasgrill

Mad og drikke Grill
Forskel på kulgrill (f.eks. kuglegrill) og gasgrill

Kulgrill
Den allerbedste grund til at købe en kulgrill frem for en gasgrill, er, at kul kan blive varmere end de fleste typer af gasgrill. Varmen er helt essentiel for eksempelvis oksekød eller lammekød, hvis du gerne vil have det sprødt uden men lyserødt indeni. Kulgrill bliver typisk omkring 260 grader varme. Hvis du bruger mange kul, eller hvis risten er meget tæt kullene, så kan du opnå omkring 370 grader.
Ulemperne ved kullene er rengøringen. Det tager også en hel del tid før en grill med kul er klar til at lave mad . Der er også den risiko, at ilden I kullene kan blusse op og brænde kødet , eller flammerne kan skade de hænder der nu matte være i færd med at håndtere kødet. Det kan også være svært at vide, hvilken temperatur, som man steger sit kød ved, og finder man ud af at temperaturen er for høj, så kan man ikke bare sådan skrue ned. Du skal tilføje mere kul, hvis du skal grille længe, da kullene mister varmen efterhånden som tiden går.

Gasgrill
En gasgrill er hurtig klar til at lave mad , og den holder temperaturerne godt under madlavningen. En gasgrill kan ofte indstilles således, at man kan lave flere forskellige typer af mad grillen. Desuden er den lettere at rengøre end en kulgrill. Selvom en gasgrill kan være en del dyrere end en kulgrill, så er gassen et billigere brændstof af lave mad med. Så måske kan den tjene sig hjem i det lange løb.
Ulempen er temperaturen – flere måder. Det er kun de bedste modeller, der kan gøre kædet sprødt ydersiden og bevare det rødt indeni. Udover at langt fra alle gasgrill kan komme op de samme temperaturer som kul, så kan den indstillede temperatur gasgrillen varierer alt efter hvilket vejr det er. Hvis det er en varm dag, så kan temperaturen komme op over det indstillede og modsat en kold dag.