Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Weber gasgrill og kuglegrill

Mad og drikke Grill
Weber gasgrill og kuglegrill

Når man siger Weber, siger man også sommer og udendørs hygge for rigtig mange mennesker. Den oprindelige Weber grill var en rund kuglegrill bygget af intet mindre end en bøje, men Weber-Stephen Products og Co. har nu et komplet sortiment af gasgrill og kuglegrill. Der er nogle mennesker, der foretrækker kuglegrill til kul, fordi de mener, at grill med kul er det eneste rigtige. Dog bliver grill med gas mere og mere populært. Måske fordi Weber laver nogle flotte og lækre gasgrill-modeller, og måske fordi grill med gas er langt billigere og hurtigere end grill med kul. Dog laver Weber masser af populære kuglegrill modeller også. Der er mange forhandlere af Weber gasgrill og Weber kuglegrill.

Hvor kan du så købe billig kuglegrill og gasgrill fra Weber?
Blandt de billigste er coop.dk og bilka.dk. Weber grill har 10 års garanti deres modeller, og dette er værd at tage med, når man betaler lidt ekstra for produkterne. I sidste ende sparer man måske endda penge, fordi de billigere modeller ikke holder så længe og ikke har en garanti der dækker, hvis de går i stykker. Bilka.dk har langt det største udvalg er både Weber grill og Weber grill tilbehør. Du kan også finde de gode tilbud hos coop.dk, men sandsynligheden for, at du finder lige den kuglegrill eller gasgrill du leder efter, er lidt mindre end hos Bilka.

Optænding af gasgrill
Der kan være risici forbundet med både grill med kul og med gas, men siden det danske folk har lidt flere års øvelse i kullet, så giver vi her et par hurtige tips til optænding af en gasgrill. Når du har valgt en Weber gasgrill, så er det vigtigt, at du tager dig tid til at læse brugsvejledningen grundigt igennem, så du er sikker , at du forstår sikkerhedsanvisningerne og driftsmetoder.

Fjern grillens dæksel, hvis det er aftageligt. Åbn gasgrillen og børst/skrub grillens rist, hvis det er nødvendigt. Undersøg gasslangen under grillen for at sikre, at den ikke har nogle sprækker, revner eller andre utætheder. Hvis du kan konstatere, at der er en skade slangen, så må du ikke tænde grillen.

Tjek at alle knapper grillen er slukkede.
Drej propantankens ventil en hel omgang mod uret for at åbne for gassen. Drej Brænder 1 drejeknappen til startpositionen. Tryk én gang tændknappen for at starte grillen. Du skal kunne høre et klik, da tænderen laver en gnist, der skal antænde propangassen. Check Brænder 1 for at se om der er kommet en flamme. Så længe Brænder 1 har en flamme, kan du tænde alle de hjælpebrændere, som du gerne vil bruge.
Sluk grillen ved at dreje hver knap hen off-position. Drej propantankens ventil med uret så du slukker for gassen.