Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Sådan får du styr på bilforsikringen

Køretøjer og tilbehør Biler
Sådan får du styr på bilforsikringen

Bilforsikring. Kaskoforsikring. Selvrisiko. Din egen risiko? Forsikringspræmie. Præmie - betyder det, at jeg ligefrem har vundet noget? Termerne er mange og kan virke forvirrende for selv den mest garvede bilist.

Bilforsikringer er derfor ofte noget, som de fleste bilister kun tænker på den dag de erhverver sig én. Men ved at sætte sig mere ind i ens bilforsikring og egne behov, så kan du som bilist spare mange penge om året. Mikonomi.dk tager dig derfor i hånden og giver dig de bedste råd til hvordan du nemt og hurtigt får styr på bilforsikringen en gang for alle.

Sæt dig ind i selvrisikoens størrelse

Har du styr på selvrisikoen, så har du også styr på din forsikringspræmie og dermed prisen for din bilforsikring. Selvrisikoen har den største indflydelse på prisen for din bilforsikring. Den hænger dog også sammen med forsikringspræmien, som er den pris du betaler for at have din bilforsikring.

Som tommelfingerregel er din selvrisiko høj, hvis din forsikringspræmie er lav, og omvendt. Det kan derfor være svært at finde ud af hvad man skal vælge. Dettes skyldes også, at det er en meget individuel vurdering, hvor du bør inddrage din egen økonomi. Vælger du f.eks. at have en lav forsikringspræmie, så bør du til gengæld lægge penge til side. På den måde ødelægger en stor selvrisiko ikke din økonomi, hvis du pludselig skulle få brug for din bilforsikring.

Find dit behov

Mange bilister har forsikret deres bil til langt op over biltaget uden reelt set at have brug for det. Der kan derfor være mange penge at spare her, hvis man begynder at sætte sig ind i hvad man reelt set har brug for af forsikringer.

Ansvarsforsikringen er den eneste i Danmark, som er lovpligtig at have. Derfor kan du f.eks. undvære kaskoforsikringen, som er ellers meget normal at have. Er din bil nemlig blevet så gammel og er dens værdi faldet væsentligt, så kan det måske ikke betale sig at reparere på den mere. En kaskoforsikring kan derfor spares væk, hvis du ikke ønsker at få din bil dækket ved eventuelle sammenstød og ulykker.

Sæt ikke bilforsikringen på autopilot

Flere og flere forsikringsselskaber “fornyer” automatisk din bilforsikring en gang om året. Priserne justeres således efter omgivelserne og omverdenen. Men det er ikke kun omverdenen som ændrer sig i løbet af et år. Dine behov som bilist og din bils tilstand kan også nå at ændre sig meget på et år.

Er du f.eks. begyndt at køre længere ture eller bruger du din bil til rejser i udlandet, så kan det muligvis betale sig at tilkøbe vejhjælp til sin bilforsikring. De fleste ansvarsforsikringer dækker vejhjælp eller udvidet vejhjælp, men det gælder som sagt ikke alle ansvarsforsikringer. Du bør derfor tjekke om din bil har denne ekstra dækning eller ej.