Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Køb og salg af billige brugte danske eller tyske biler

Køretøjer og tilbehør Biler
Køb og salg af billige brugte danske eller tyske biler

Det er dyrt at købe nye biler i Danmark på grund af de høje afgifter til staten. Derfor vælger mange at købe en brugt bil. Biler falder hurtigt i værdi, så man kan spare mange og samtidig få et godt produkt, hvis man vælger de billigere brugte biler.

Der er dog nogle ting, som man skal være opmærksom på, når man handler brugt bil. Forbrug.dk beskriver de vigtigste ting, man, som køber, skal være klar over, inden man køber sin brugte bil. For at have muligheden for at klage over eventuelle fejl ved den brugte bil, så er det mest sikkert at købe bilen hos en bilforhandler, der har brugte biler til salg. Når du køber bilen hos en forhandler, så er dit køb er såkaldt forbrugerkøb. Det er det ikke, hvis du køber bilen af en privatperson. Et forbrugerkøb gør, at du er dækket af købelovens forbrugerkøbsrelger. Du kan også klage til Ankenævn for biler, hvis bilforhandleren ikke vil samarbejde med dig om at få fejlen udbedret, og det er ikke en mulighed ved privatkøb. Her skal du selv ud og finde og betale for en advokat, der kan hjælpe dig. Og så er din nye, billige, brugte bil pludselig ikke længere så billig. Hvis du køber din brugte bil på internettet hos eksempelvis bilbasen.dk, som mange kender, så har du yderligere den ret/mulighed at fortryde købet i 14 dage efter at forhandleren har leveret bilen til dig.

Forbrug.dk skriver desuden, at hvis forhandleren tager nogle forbehold med hensyn til bilen i købsaftalen - eksempelvis at bilen er købt som beset eller er uden reklamationsret - så skal du ikke bare opgive og selv betale for den fejl, som du måtte finde, efter at bilen er blevet leveret til dig. Generelle forbehold som ovennævnte eller lignende gælder nemlig ikke, når du har gjort et forbrugerkøb hos en forhandler. Du vil altid have to års reklamationsret på bilen, uanset hvad sælger skriver i aftalen. Du kan også stadig kontakte sælgeren, hvis der opstår en fejl og stadig klage til Ankenævn for biler, hvis forhandleren ikke vil hjælpe. Læg mærke til at der er forskel på reklamationsret og garanti. Købeloven giver, som sagt, to års reklamationsret på forbrugerkøb, men det står forhandleren frit for, om han vil give garanti på sit produkt eller ej. Det vil sige, at det faktisk er bedre end købeloven, hvis forhandleren giver en eller anden form for garanti på den brugte bil. Garantien skal omfatte mere end det ville være tilfældet med købeloven alene, da garantien ellers ville være overflødig.

Der er også mange brugte biler til salg i Tyskland. Hvis der opstår problemer med de brugte biler, så tager du nok ikke til Tyskland for at få fejlen lavet. Her skal du blive enig med den tyske forhandler om, at du får bilen repareret på et værksted tæt på dig, hvorefter du sender regningen tilbage til forhandleren. Det kan til tider være vanskeligt. Handlen af produkter - her iblandt biler - inden for EU er omfattet af regler, der gælder for alle EU-lande og som skal beskytte forbrugeren bedst muligt. Men samtidig, ligesom med køb af brugte biler i Danmark, så har slutsedlens indhold også betydning for dine rettigheder. Derfor skal du være mindst lige så opmærksom på, hvad du skriver under på i Tyskland, som du skal i Danmark.