Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Kondenstørretumbler og vaskemaskine test - AEG, Miele, Siemens mv.

Elektronik Hårde hvidevarer
Kondenstørretumbler og vaskemaskine test - AEG, Miele, Siemens mv.

Forskellen på en almindelig tørretumbler og en kondenstørretumbler er, at kondenstørretumblere ikke leder den varme luft ud i rummet. I stedet samler opsamler den varm luft og kondenserer den til vand i en lille beholder, som blot skal tømmes en gang imellem. Den er lidt dyrere end almindelige tørretumblere, som også stadigvæk er det mest udbredte hos danskerne. Den almindelige tørretumbler skal have aftræk, så den kan lede den varme luft ud. Hvis man bor i lejlighed uden mulighed for aftræk, så kan en kondenstørretumbler være løsningen. Den kræver dog stadig udluftning.

I test af kondenstørretumblere scorer Miele rigtig godt. Blandt andet får Mieles tørretumblere ros for at være støjsvage og gode til at opsamle kondensvandet. Tørretumblere fra AEG og Elektrolux har også opnået gode resultater.

Energistyrelsen anbefaler, at man går efter en tørretumbler med A+ mærket. Jo flere plusser, jo bedre. Maskinerne med disse mærker er også dyrere, men fordi en tørretumbler bruger meget energi, så vil en energimærket maskine spare penge i det lange løb.

Maskiner med kombineret vaskemaskine og tørretumbler får ikke energistyrelsens anbefaling med på vejen. Her kan man læse, at de kombinerede maskiner bruger mere energi end separate maskiner. De kombinerede maskiner har også et langt højere vandforbrug end separate maskiner. Derfor er to-i-en maskinen ikke vejen at gå, hvis du er miljøbevidst og vil spare penge.

Der er stor forskel på priserne på tørretumblere. Hvis du gerne vil have en energimærket A+ maskine, så skal du regne med priser fra omkring 7000-8000 korner. Hvis tørretumbleren eksempelvis har energimærke C, så ligger priserne på ca. 4500 kroner og opefter. Generelt er tørretumblere billigst hos Skousen, Elgiganten og Wupti, men eksempelvis Punkt 1 har en tendens til at ligge lidt højere prismæssigt.