Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Penge at spare på boligsalg og ejendomsmæglere

Bolig Køb og salg af bolig
Penge at spare på boligsalg og ejendomsmæglere

På Berlingske Business kan man læse, at ejendomsmælgere i Københavnsområdet typisk tager omkring 2,95 % i salær af det beløb, som boligen bliver solgt for. Hvis vi bruger Berlingskes eksempel, så koster en ejendomsmægler 59.000 kroner, hvis du sælger din bolig for 2 mio. kroner. I samme artikel skriver Berlingske, at man i København og Århus og eventuelt andre steder kan opnå en rabat i mæglerens salær, når man har sin bolig til salg og får den solgt. Afslaget ligger på mellem 10 % og 25 % af det endelige salær alt efter område og mæglerfirmaets størrelse. De største ejendomsmæglerkæder er sværest at presse - blandt andet Nybolig, Danbolig og EDC. Hvis du bor i en af de større byer, så er det en mulighed, der er værd at gå efter i et boligsalg, da det kan spare dig for mange tusinde kroner.
En anden mulighed for at spare penge, når du har din bolig til salg, er at gøre nogle af tingene selv. I stedet for at lade ejendomsmægleren gøre det hele, så kunne du eksempelvis selv stå for at vise din bolig frem til interesserede købere. Ejendomsmæglerfirmaet bolig til bolig (boligtilbolig.dk) er blot én mulighed, hvor du kan stå for fremvisning selv. her lover man, at du typisk vil spare 30-50% i forhold til andre større ejendomsmæglere. Hos Robinhus.dk har du også mulighed for at sælge dit hus på flere måder. Denne ejendomsmægler har giver dig også lov til at vise dit hus frem selv, og derudover kan du oprette en såkaldt ‘sælg-selv-annonce’. Du betaler et fast beløb for 6 måneders annoncering, og Robinhus hjælper dig med at tage professionelle billeder og med at lave plantegning. Dette er med i prisen.

Flere og flere mæglere er fleksible mht. boligsalg, hvis man gerne vil spare penge så undersøg markedet i det område, hvor du bor og ønsker at sælge din bolig.