Kontakt Artikler Kategorier Gratis RSS

Spar penge med gulvvarmestyring

Bolig Indretning
Spar penge med gulvvarmestyring

Artiklen handler om den nye trend – Gulvvarmestyring. Produktet er blevet mere populært med årende og flere danskere får installeret gulvvarme i deres hjem. Artiklen vil berøre følgende punkter -  hvordan gulvvarme afløser en gammeldags radiator og hvad er gulvvarmestyring.

Udskift din radiator med gulvvarme

De fleste danskere elsker, at deres hjem ser godt ud og har et smukt design. Du har dog desværre de klodsede radiatorer i dit hjem, som hverken matcher eller giver plads til din indretning af boligen. Med installation af gulvvarme behøver du slet ikke en radiator. Systemet skal nok varme dit rum op, give plads til indretning af stuen, og gøre din hovedrengøring nemmere. Hvis du er støv allergiger eller har astma, kan gulvvarme være behjælpelig på 2 måder. Den ene er selvfølgelig rengøring som jeg nævnte før, og den høje varmeudledning. En radiator udsender ca. 3 gange højere varme der får støv i rummet til at cirkulere nemmere rundt. Du vil derfor lettere indånde støvet og fremprovokere negative reaktioner.

Den største årsag til gulvvarmens popularitet er varmeregningen. En radiator bruger ca. 3 gange mere energi på at opvarme få steder i hjemmet. Dit nye gulvvarmesystem vil være langt billigere og bedre, til at holde din bolig varm. Varmekilden er jævnligt fordelt ud på din bolig, hvilke også giver en mere behagelig varme for din familie. Mærk allerede fra dag 1, at din varmeregning går nedad. Det er en livstidsinversting der sender dine penge direkte tilbage i pungen. Tænker du på global opvarmning, kan du med et gulvvarmeanlæg tilslutte dig kampen for et bedre klima. Det lave energiforbrug bidrager til vores alles fælles klima og vor jord, som vi giver videre til næste generation.

Hvad er Gulvvarmestyring?

Gulvvarme kan betegnes som et usynligt opvarmningssystem, der sender varmen naturligt op igennem din beton – eller trægulv.  Gulvvarme er opdelt på tre funktioner: Kredsene, manifolden og shunten. Kredsene er fleksible plastikslanger der installeres under dit gulv. Plastikslangerne kan monteres på forskellige måder, men man vil typisk fordele dem, så du får den bedste varmefordeling. Manifolden sender vandet ud i de forskellige plastikslanger. Manifolden sidder i ventilen og bestemmer, hvor meget varmt vand der skal cirkulere ud i de enkelte slanger. Shunten fungerer som en pumpe, der får det varme vand rundt i hele dit gulvvarmesystem. I dag har gulvvarmestyring en trådløs funktion der gør, at du kan styre din varme fra din smartphone. Sidder du på arbejdet og kommer i tanke om, at du har glemt at slukke for varmen? tag blot din smartphone op af lommen og gå ind på din leverandørs app. Afstanden fra din bopæl er ligegyldigt, så længe du har 3/4G netværk eller wi-fi.